Circulair installeren in de praktijk

10-04-19

Circulair bouwen wordt steeds meer gemeengoed, maar hoe zit het met de installaties in gebouwen? Op welke manier kun je circulair installeren? Waar en wanneer moet je beginnen en wie neemt welke rol op zich? Wat zijn de bottlenecks en wat zijn de tips & trucs om die hobbels te nemen?

In Zeeland heeft men op een hele praktische wijze met dit bijltje gehakt: een kantoor van Rijkswaterstaat in Terneuzen is vorig jaar circulair afgebroken en veel materialen – waaronder een deel van de installaties - zijn hoogwaardig hergebruikt in de nieuwe aanbouw van een kinderkliniek in Kloetinge. Deze wordt op 27 maart officieel geopend. De ervaringen die opdrachtgevers en installatieadviseurs hierbij hebben opgedaan, worden tijdens deze sessie gedeeld. 
Daarnaast komen andere ervaringen rondom circulair installeren aan de orde, om te proberen zo veel mogelijk bottlenecks en kinderziekten uit deze voorbeelden in toekomstige projecten te overwinnen. Deze sessie levert een schat aan praktische informatie op om circulair installeren in heel Nederland naar een hoger plan te trekken.

Meer informatie en aanmelden